Håll ner knappen CMD och tryck + / -

Evenemang

Konstföreningens Programkommitte arrangerar varje termin ett antal guidade visningar på gallerier och museum i Stockholm med omnejd. Programmet som är speciellt framtaget för konstföreningens medlemmar är mycket uppskattat!

Är du intresserad av någon aktivitet, mejla din anmälan till den som är ansvarig för respektive aktivitet. På anmälan anger du ditt namn och email, vilket datum och klockslag som anmälan avser, antal deltagare (endast 1 gäst per medlem). Vi hör vi av oss till er som fått plats. Pris per visning är 100 kr för medlem och 150 kr för icke medlem. Betalning för visning kommer att ske via Swish, närmare info får ni i bekräftelsemejlet från oss. Anmälan är bindande.

Varmt välkomna!

Datum

Typ

Plats

Titel

23 november 2017, 18:00 Visning Millesgården, Lidingö Den moderna kvinnan

En utställning producerad av  Ateneum där fyra av den finska modernismens stora konstnärer presenteras; Helene Schjerfbeck, Sigrid Schauman, Ellen Thesleff och Elga Sesemann.  Det var konstnärer som spelade en avgörande roll i den finska konsthistorien från det sena 1800-talet och under större delen av 1900-talet.

Anmälningar skickas till Dagmar Wallerstedt.

Läs mer och boka
27 november 2017, 18:15 Utlämning Kontoret Kungsträdgården Utdelning vinster Konstverk hösten 2017

Utdelning av vinster från sektionen för Konstverk genomförs måndagen den 27/11 2017 kl 18:15 i banksalen, huvudkontoret Kungsträdgården. Vinsterna finns till beskådan i samma lokal från onsdagen 15 november 2017.

Om du inte har möjlighet att delta på utlämningen kan du skicka ett ombud med fullmakt att välja åt dig. Om du inte kan skicka någon i ditt ställe går det bra att skicka en fullmakt/önskelista med dina önskade val i turordning.

Vi behöver något av ovanstående cirka en vecka före utlämningen. Skicka till Bo Nordling (mejlledes eller via internposten).

 

Varmt välkommen och grattis än en gång!

 

 

Läs mer och boka
29 november 2017, 18:00 Visning Hornsgatan, Södermalm Blås och Knåda – Julutställning FULLBOKAT!

Konsthantverkskollektiv på Hornsgatan på Söder visar modernt glas och keramik i en vid och spännande skala från bruksgods till fri konst. Vi erbjuder två olika visningar med lite olika fokus under ledning av två medlemmar, Gabriella Höglin och Mari Pårup. Den 2017-11-08, Neil Brownsword, produkter av historisk keramikframställning omformade till symboliskt laddade poetiska abstraktioner och den 2017-11-29, Julutställning.

Anmälningar skickas till Maria Widegren.

Läs mer och boka
30 november 2017, 18:00 Visning Sven-Harrys, Vasaparken Den osynliga kroppen

Den osynliga kroppen är en unik utställning med bilder från medicinska labb. Utställningen visar och beskriver forskning i framkant från ett annorlunda perspektiv, det visuella – men som dock inte kan ses med blotta ögat. Utställningen skildrar normal- och sjukdomstillstånd genom vackra bilder, fascinerande installationer och inspirerande filmer.

Anmälningar skickas till Dagmar Wallerstedt.

Läs mer och boka
2 december 2017, 14:00 Visning Edsvik Konsthall, Sollentuna Bodyscape II

OBS. Lördagsvisning!

En samling konstnärer samlas kring kroppen som tema, en samling konstnärer som vill berätta något. Detta något är lika mångfacetterat som all jordens landskap. Stina Wollter, Nino Ramsby, Elisabeth Bucht och Mira Sjögren mfl.

Anmälningar skickas till Anita Eriksson.

Läs mer och boka
7 december 2017, 18:00 Visning Svensksundsvägen 21, Skeppsholmen Hertha Hillfon

Vardagens poesi som kureras av Cilla Jahn, konstregissör, konstkoordinator, föreläsare och författare. Hon arbetade tillsammans med Hertha Hillfon i 17 offentliga projekt. En Hertha Hillfon-utställning ur Herthas perspektiv, en utställning under temat – Vardagens Poesi – med Herthas livsväv som framhäver vardagens betydelse för kvinnan i konsten.

Anmälningar skickas till Maria Widegren.

Svensksundsvägen 21 ligger ca 200 m förbi Moderna Museet på Skeppsholmen.

 

Läs mer och boka
12 december 2017, 17:45 Visning Galleri 3 Kulturhuset, Sergels Torg LEE Miller – Krig och Mode – FULLBOKAT

Surrealismens musa, modell, krigskorrespondent, modefotograf – Lee Millers liv och gärning är som tagen från en film. Efter hennes död vid sjuttio års ålder 1977, fann sonen Antony Penroses fru, en bildskatt som Lee Miller gömt, förträngt och inte låtsats om.

Ansvarig för visningen är Dagmar Wallerstedt.

Läs mer och boka