Håll ner knappen CMD och tryck + / -

Evenemang

Konstföreningens Programkommitte arrangerar varje termin ett antal guidade visningar på gallerier och museum i Stockholm med omnejd. Programmet som är speciellt framtaget för konstföreningens medlemmar är mycket uppskattat!

Är du intresserad av någon aktivitet, mejla din anmälan till den som är ansvarig för respektive aktivitet. På anmälan anger du ditt namn och email, vilket datum och klockslag som anmälan avser, antal deltagare (endast 1 gäst per medlem). Vi hör vi av oss till er som fått plats. Pris per visning är 100 kr för medlem och 150 kr för icke medlem. Betalning för visning kommer att ske via Swish, närmare info får ni i bekräftelsemejlet från oss. Anmälan är bindande.

Varmt välkomna!

Datum

Typ

Plats

Titel

26/04 2018, 18:00 Visning Fotografiska, Södermalm The extraordinary world of Christian Tagliavini – FULLBOKAD!

Christian Tagliavini gör kontroll till en konstart, han styr allt, ner till minsta beståndsdel och på så sätt skapas unika märkliga världar som lockar fantasin att vakna hos betraktaren. Nu aktuell med verk som sprungit ur behovet av att kunna spara de extraordinära världar som han bygger upp. En utställning som inbjuder betraktaren till att vidga sin egen fantasivärld.

Anmälningar skickas till maria.widegren@live.se

Läs mer och boka
03/05 2018, 18:00 Visning Waldemarsudde, Djurgården Alexander Klingspor, Resenär – FULLBOKAD!

Alexander Klingspors surrealistiska bildvärld speglar hans liv och reflektioner på omgivningen. Urbana miljöer, dekadens och burleska scener är motiv som finns i hans verk. Han är bosatt i New York men kommer från Stockholm. Han har varit verksam konstnär sedan 1999 och haft utställningar på museer och gallerier i USA och Europa. Utställningen på Waldemarsudde är den största separatutställning som gjorts med konstnären.

Anmälningar skickas till maria.widegren@live.se

Läs mer och boka
07/05 2018, 18:15 Utlämning Banksalen, Kungsträdgården, Stockholm Utlämning vinster i Konsthantverk & Design

Utlämning av vinster från sektionen för Konstverkhantverk och Design genomförs måndagen den 7/5 2018 kl 18:15 i Banksalen, huvudkontoret Kungsträdgården. Vinsterna placeras löpande ut till beskådan i samma lokal.

Om du inte har möjlighet att delta på utlämningen kan du skicka ett ombud med fullmakt att välja åt dig. Om du inte kan skicka någon i ditt ställe går det bra att skicka en fullmakt/önskelista med dina önskade val i turordning.

Vi behöver något av ovanstående cirka en vecka före utlämningen. Skicka till Pernilla Vinnerås (mejlledes eller via internposten).

Varmt välkommen och grattis än en gång!

Läs mer och boka
08/05 2018, 18:00 Visning Moderna museet Art et Liberte

Se den första större utställningen om Art et Liberté, ett surrealistiskt konstnärs- och författarkollektiv baserat i Kairo. Gruppen försåg en rastlös generation av unga konstnärer, intellektuella och politiska aktivister med en brokig plattform för kulturell och politisk reform.

Anmälningar skickas till aner10@handelsbanken.se

Läs mer och boka
17/05 2018, 18:00 Visning Sven-Harrys Konstmuseum, Vasaparken Peter Dahls värld FULLBOKAD!

Konstpolitiska skandaler, burleskerier och krogscener. Inträngande porträtt, relationsdramer och illustrationer av Fredmans epistlar. Konstnären Peter Dahls stora och variationsrika produktion är välkänd och har under åren manifesterats i flera mycket uppmärksammade genombrott.

Anmälningar skickas till aner10@handelsbanken.se

Läs mer och boka
24/05 2018, 18:00 Visning Millesgården, Lidingö Hokusai och den stora vågen – FULLBOKAD!

På Millesgården visas under två veckor en utställning av den världsberömda konstnären Hokusai (1760-1849). Hokusai arbetade i många tekniker, mest känd för sina träsnitt och framför allt när han skildrar berget Fuji, en viktig inspirationskälla för impressionisterna och de efterföljande modernisterna.

Anmälningar skickas till maria.widegren@live.se

Läs mer och boka
28/05 2018, 18:15 Utlämning Banksalen, Kungsträdgården, Stockholm Utlämning vinster i Konstverkssektionen

Utlämning av vinster från sektionen för Konstverk genomförs måndagen den 28/5 2018 kl 18:15 i Banksalen, huvudkontoret Kungsträdgården. Vinsterna finns till beskådan i samma lokal från och med onsdagen 9/5.

Om du inte har möjlighet att delta på utlämningen kan du skicka ett ombud med fullmakt att välja åt dig. Om du inte kan skicka någon i ditt ställe går det bra att skicka en fullmakt/önskelista med dina önskade val i turordning.

Vi behöver något av ovanstående cirka en vecka före utlämningen. Skicka till Bo Nordling (mejlledes eller via internposten).

Varmt välkommen och grattis än en gång!

Läs mer och boka